↑ Tillbaka till Förberedelser

Amningstips

Här är en mycket fin filmsnutt på Youtube som visar hur bebisar är kapabla att söka sig fram till bröstet. Bebisen leder, mamman föjer och ger stöd. Se filmen!

http://www.facebook.com/l/vAQFRob5LAQGnIAt7QKmuHgLARGCacQQp9W7fjUh9jVcZAA/www.youtube.com/watch?v=BclSC65us7I&feature=share

Bebisen ska vara redo och själv visa tecken på att söka bröstet. Gör den inte det, kan man bara hålla kroppskontakt och gosa tillsammans tills bebisen börjar söka.

Är den istället för upphetsad och stressad, blir det svårare att finna och ta  bröstet. Då bör mamman försöka lugna bebisen först, kanske ge den ett finger att suga på samtidigt som man prata lugnande. När bebisen lugnat sig kan den lättare följa sina instinkter och hitta rätt.

Rätt tag: Om bebisen fått ett bra tag om bröstet ska det inte göra ont när den suger. Som det sägs i filmen: Det är naturligt att det gör ont om man fått en sten i skon. Men det är också naturligt att man plockar bort stenen så fort som möjligt. Samma sak när det gäller amning: har babyn fått ett tag om bröstet som känns smärtsamt för mamman, försök igen och justera så det känns bättre.

 

amningshjälpen